Til Forældrene

Første gang dit barn skal afsted:

Mange forældre er i tvivl om, hvad der forventes af dem og deres børn, når de første gang deltager til et rollespil. Vores vigtigeste råd: Klæd barnet på efter vejret, så det ikke fryser eller har det for varmt, da vi er udendørs i mange timer. Giv også gerne lidt snacks og en drikkedunk med ud i naturen.
Hvis barnet har behov for ekstra tryghed, kan det være godt at deltage sammen med barnet de første par gange.

Første gang, nogen deltager, forventes der intet af spilleren, udover godt humør og lyst til at prøve. Vi forventer altså ikke, at der er skaffet kostume, våben eller andet til karakteren. Du kan låne våben ved tjek-in til arrangementerne for en lille pris.

Første gang du deltager, er det gratis at prøve. Så det er en god mulighed for blot at møde op og se, hvad rollespil er for noget. 

Hvad forventes på sigt?:

Alle spil, har et regelsystem, og vi forventer, at barnet med tiden kan sætte dig ind i det, og følge det. Der er selvfølgelig arrangører, som kan hjælpe spillerne igang med det, men det er en god ide at læse basisreglerne derhjemme.
Det føles godt som barn at udvide sit kostume med tiden, fordi det bidrager til indlevelsen og gør oplevelsen bedre for alle. Samtidig finder de fleste det ganske underholdende at være kreative med kostume og våben. Bestyrelsen og de ældre spillere giver gerne gode råd, og vi afholder workshops, hvor du kan få hjælp til at lave ting selv.
Foreningen afholder også Læringsaftener, hvor man kan udvikle sig selv og sine evner indenfor rollespil og vores andre nørd-hobbier.

Hvad er rollespil?

Rollespil er mere end bare kamp og regler.  Det er et socialt spil i trygge rammer, hvor børn, unge og voksne på tværs af alder kan udspille en historie, som de improviserer sammen. Hver spiller laver sin egen rolle, og rollens valg påvirker både spillets overordnede historie og andre spilleres private historier. Det er en god måde at lære igennem leg og udvikle sociale kompetencer, da det føles mindre farligt at lave 'fejl' i et spil.
Når man laver en rolle, udforsker man nye dele af sin egen personlighed, som måske ikke ellers kommer til udtryk. Man udforer sig selv med fremmede livssyn, tanker og humør. 

I rollespil stilles spillerne over for en lang række situationer, hvor de skal handle hurtigt og troværdigt -selv under pres. Det udvikler børnene på en måde, som kun de færreste hobbyer kan. Det er derfor, rollespil i dag er så flittigt og gladeligt brugt i SFO’er og ungdomsklubber; det udvikler ganske enkelt børnene samtidig med, at de morer sig.

Det stiller store krav til en person ikke blot at kunne improvisere en række handlinger, men også at få disse til at fremstå troværdige gennem godt skuespil. Skuespillet varierer selvfølgelig med aldersgruppen; jo ældre spillerne er, jo mere tager skuespillet over som den vigtigste del af spillet, mens de yngre spillere oftere foretrækker den spændende kamp.